Hastane yolunda ‘ulaşım’ seferberliği

23 ARALIK 2021

BASIN BÜLTENİ

Hastane yolunda ‘ulaşım’ seferberliği

BURSA – Bursa Şehir Hastanesi’ne sorunsuz ulaşım amacıyla projelendirilen İzmir Yolu ile hastane arasındaki 6,5 kilometrelik yolun ikinci etabındaki çalışmalar, 20 kamyon ve 4 iş makinesinin hummalı çalışmasıyla sürüyor. Soğuk ve yağmura aldırmayan ekipler, son 1 ayda yol güzergahında 50 bin ton malzeme serimini tamamladı.

Bünyesinde 6 farklı hastane bulunan ve toplam bin 355 yatak kapasitesi olan Bursa Şehir Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla daha ulaşılabilir hale geliyor. İzmir Yolu ile Şehir Hastanesi arasında projelendirilen yolun ilk etabı olan 3500 metrelik bölüm daha önce tamamlanmıştı. Yolun ikinci etabı olan Ceviz Cadde ile hastane arasındaki 3 bin metrelik bölümde ‘tamamlanan kamulaştırmanın ardından’ çalışmalara hız verildi. Hastane yolunda adeta ulaşım seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 20 kamyon ve 4 iş makinesi ile bir taraftan kazı çalışmalarını sürdürürken; diğer taraftan son 30 gün içinde yaklaşık 50 bin ton asfalt altı malzeme serimini tamamladı. 30 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğundaki bölümde ekipler, soğuk ve yağmura aldırmadan çalışmaları en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu çalışmaya paralel olarak Bademli–Şehir Hastanesi arasında alternatif güzergah olarak oluşturulan 8 metre genişliğinde ve yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki yolda da çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Aktaş, her iki alternatif yol çalışmasının da tamamlanmasıyla, artık Şehir Hastanesi’ne ulaşım noktasında hiçbir problem yaşanmayacağını kaydetti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

© 2021 | Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü