Festival tadında nostalji yolculuğu

18 EYLÜL 2022

BASIN BÜLTENİ

Festival tadında nostalji yolculuğu

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, özlemle andığımız 80’ler ve 90’lar dönemlerinin güzelliklerini Mudanya’nın ardından Gemlik’te de düzenlediği ‘Nostalji Festivali’ ile Bursalılara tekrar yaşattı. Festival kapsamında sahne alan ‘Retrobüs’ grubu, alanı dolduran vatandaşlara Yeşilçam tadında keyifli bir gün yaşattı.

Bursa’nın sosyal ve kültürel hayatına renk katan etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Mudanya ilçesinde düzenlediği ‘Nostalji Festivali’ni bu kez de Gemlik ilçesinde Bursalılarla buluşturdu. Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki festivalde, vatandaşlara 80'ler ve 90'lar dönemlerinin tüm güzellikleri yaşatıldı. O dönemin unutulmaz giysileri, yiyecekleri, içecekleri sergilenirken, 80’lere ait müziklerle de katılımcılar zamanda yolculuğa çıkartıldı. ‘Nerede o eski günler’ diyen 7’den 70’e her yaştan insanın katıldığı festivalde, alanı gezen Bursalılar çocukluk yıllarının unutulmaz tatlarını bir kez daha tadıp geçmişe duydukları özlemi bir nebze de olsa giderdiler. Yeşilçam dönemine ait müziklerin de yankılandığı Gemlik’te, 80 ve 90’ların gençleri o dönemi tebessümle anarken günümüz gençleri de nostalji yolculuğuna çıktı. Etkinliği başarılı bulduklarını söyleyen Gemlikliler, organizasyon için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Festival kapsamında ‘Retrobüs’ grubu sahne alırken, alanı dolduran vatandaşlar Yeşilçam kokulu müziklerin keyfini çıkardı. 80’ler ve 90’lar dönemlerine ait giysilerle müthiş bir sahne performansı sergileyen ‘Retrobüs’ grubu, Gemliklilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Alanı dolduranlar Yeşilçam müziklerine hep bir ağızdan eşlik ederek keyifli bir gün geçirirken, konserde coşku da doruğa çıktı. Konserin sonunda grubun performansı, alanı dolduranlar tarafından alkışlandı. Yoğun katılım dolayısıyla Bursalılara bir kez daha teşekkür eden ‘Retrobüs’ ekibi, organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

© 2021 | Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü