Büyükşehir evsizlere kucak açıyor

24 ARALIK 2021

BASIN BÜLTENİ

Büyükşehir evsizlere kucak açıyor

BURSA – Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan ve geçtiğimiz yıldan itibaren 12 ay hizmet vermeye başlayan Ürünlü Erkek Konukevi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte evsiz vatandaşlar için sıcak bir yuva oluyor.

Kimileri yıllarca baktıkları çocukları tarafından sokağa terk edilmiş, kimileri ise iflas ederek işini kaybetmiş. Her biri farklı hayatların kahramanları olsa da onları bir araya getiren tek özellik, sıcak bir yuva özlemi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Ürünlü’deki erkek konukevi, sadece kış ayları değil geçtiğimiz yıldan itibaren 12 ay boyunca parçalanmış hayatları sıcak bir yuvada buluşturuyor. Çaresizlik yüzünden konukevine sığınan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ‘Yeni Bir Hayat’ projesi ile tavuk yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği ve mantar üretiminde görev alarak hem para kazanıyor hem de meslek sahibi olabiliyor.

Her gün üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, sürekli sağlık kontrolü gibi imkânların sunulduğu toplam 320 yatak kapasiteli konukevinde halen çaresiz 70 vatandaş kalıyor. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte konukevine gelen vatandaşların sayısı da her geçen gün artarken, konukevi sakinleri kendilerine sağlanan imkanlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

© 2021 | Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü