Zafer coşkusu Bursa semalarında

31 Ağustos 2023

BASIN BÜLTENİ

Zafer coşkusu Bursa semalarında

BURSA-   Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘3. Uçurtma Şenliği’nde, yüzlerce uçurtma Yunuseli Havaalanı’nda zafer coşkusunu Bursa semalarına yansıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında başlattığı Uçurtma Şenliği, bu yıl üçüncü kez Bursalılarla buluştu. Sıcak hava koşullarına rağmen Yunuseli Havaalanı’ndaki şenliğe Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Uçurtması olmayan vatandaşlara 20 TL karşılığında uçurtma verilirken, buradan elde edilen gelirin tamamı deprem bölgesindeki afetzedelere gönderilecek. Yüzlerce uçurtmanın gökyüzüyle buluştuğu şenlikte, palyaço gösterileri, şişme oyun alanları ve yüz boyama gibi birbirinden renkli etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi.

Çocukları gülümseten etkinlik

Yapılan çeşitli etkinliklerin ardından  aileler ve çocukları hazırladıkları uçurtmaları gökyüzüne uçurdu. Çocukların yüzünü gülümseten etkinlikte keyifli dakikalar yaşandı. Dünyaca ünlü uçurtma sanatçısı Zahit Mungan da kendisine ait devasa uçurtmalarını uçurarak görsel şölen yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Uçurtma Şenliği’ne katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. Oyun alanlarında ve etkinlik alanlarında doyasıya eğlenen çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden Başkan Aktaş, uçurtma uçurarak çocukların coşkusuna ortak oldu. 

Tüm Bursalıların Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Aktaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi, o dönemin kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün burada gerçekten özgür bir şekilde, ülkemizde, şehrimizde rahat bir şekilde yaşıyorsak, o günkü kahramanlarımızın bunda çok büyük bir emeği var. Allah hepsinden razı olsun. Çocuklarımız burada gönüllerince eğleniyorlar.  Bu güvenli ortamda uçurtmalarını uçuruyorlar. ‘İstikbal göklerdedir’ demiş atamız. Bunun ispatı olarak da uçurtmalarımızı, uçurarak çocuklarımıza özgürlüğü bu farklılığı yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek, geleceğe hazırlamak bizim olmazsa olmazımız ve bizim önceliğimiz. Bugün bunu burada yapıyor olmaktan, onların gözlerindeki ışığı görmekten son derece mutluyum” diye konuştu.

Zafer coşkusunun göklere yansıdığı etkinlik, Ayaz Erdoğan, Mira Becikoğlu ve Kolpa konserleriyle sona erdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 

 

 

 

© 2021 | Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü