Gençler için bir tesis de Millet’e

10 MAYIS 2023

BASIN BÜLTENİ

Gençler için bir tesis de Millet’e

BURSA – Bursa’da hayata geçirdiği projelerle gençlik ve spora değer katan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Millet Mahallesi’ne de ayrıcalıklı bir gençlik ve spor merkezi kazandırıyor.

Bursa'nın sporda da marka kent olması, yeni neslin daha birikimli, donanımlı ve sporcu olması hedefiyle eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere saha ve tesis binaları, her branşa özel spor tesisleri kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki tesisleşme yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Özellikle son yıllarda yapılaşma yoğunluğunun giderek arttığı Millet Mahallesi’nde, gençlere yönelik aktivite alanı ihtiyacının gündeme gelmesiyle Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Yıldırım Belediyesi tarafından tahsis edilen alana, 803 metrekare inşaat alanına sahip gençlik ve spor merkezi kazandırılıyor. Bölge gençlerinin tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü merkezde, uygun ölçülerde antrenman salonları ve bu salonlara ek birimler, üst katta ise kütüphane, sesli okuma salonu ve kafeterya birimleri yer alacak.

Gençlik, özel konumuz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaatı devam eden Millet Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi’ni yerinde inceledi. Çalışmaların hızlandığını ve Haziran ayı gibi tesisi açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimizden bu yana gençler konusu, hep en özel başlıklarımızdan biri oldu. Türkiye'nin genç nüfusu en yoğun şehirlerden birisiyiz. Gençlerimizi, spor, sanat, kültür ve farklı aktivitelerle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gençlik ve spor merkezlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Yıldırım Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir lokasyonda olan bu yerin tahsisiyle alakalı Yıldırım Belediyemizin katkıları ve destekleri oldu. Millet Mahallesi bizim en büyük mahallelerimizden bir tanesi. Gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak güzel bir tesis kazandırıyoruz. Merkezimizin mahallemize, Yıldırım’a ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 

© 2021 | Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü